Pyjamas-party!

Turen gik til Budapest del 1

Netop hjemvendt er måske så meget sagt, da det efterhånden er en hel uge siden, at jeg kom hjem fra en fantastisk tur til Budapest.

Men ikke desto mindre vil jeg som den hjælpsomme bloggerdame, jeg er dele lidt ud af de erfaringer, vi gjorde os i Ungarns flotte hovedstad. For flot det er den…

img_8986

Inden du tænker, fortæl os nu bare om alle de avocadomadder, I spiste, sååå må jeg lige skuffe dig kære læser. Ikke fordi vi ikke havde en masse fantastiske madoplevelser. Men dem vil jeg gemme til et separat indlæg, da der er en del at fortælle.

img_9018

Men tilbage til alt det andet…

Til dig, der endnu ikke har været i Budapest, beskriver det her foto meget godt, hvordan der ser ud:

img_9033

Smukt med vand og liv og opdelt af Donau. På den ene side finder du Buda og den anden side Pest.

Vi boede på Pest-siden, hvor det også er der, det sker… Det er her, du finder shopping, lækker mad, spa og bare liv 😉

På Buda-siden finder du fantastiske seværdigheder, parker og flotte bygninger.

Og speaking of flotte bygninger, så er det noget som Budapest svømmer i. Bare se deres parlament… Rimelig vildt ik?

img_9112

Vi boede lige ved Basilica-kirken, som er en de smukkeste kirker, jeg nogensinde har været inde i. Det var virkelig en guddommelig oplevelse. Derudover kan det anbefales at bo deromkring, da det lidt føles som Pest-sidens centrum, og du kan nærmest gå til alt, du gider at opleve i Budapest derfra.

img_9132

Vi havde ikke valgt at bo på et spa-hotel, som mange andre gør, når de er i Budapest. Men valgt et simpelt, rent og fint hotel til billige penge, hvor morgenmad ikke var inkluderet, da vi hellere ville udforske Ungarns morgenmadsmuligheder (og det fortrød vi ikke… mere om det senere)

Vi tog en taxa fra lufthavnen (det er billigt og nemt og du slipper for bus-forvirring), og brugte derudover mest vores fødder som foretrukken transportmiddel, da jeg er af den overbevisning, at man oplever byer bedst til fods.

På dag 2 valgte vi som de turister, vi var at købe en 2-dagsbillet til en af de skønne dobbeltdækkerbusser. På den måde fik vi set alle monumenter, spændende bygninger og fik et overblik over, hvilke område, vi gerne ville udforske. Så det kan altså anbefales…

img_9139

Bus-billetten gav os også adgang til en sejltur på Donau. Meeeen det var overskyet og koldt den dag, så det var ikke den vildeste oplevelse at futte ned af Donau i snegletempo omringet af chips-spisende turister. Men en varm sommerdag er det sikkert en skøn oplevelse.

Budapest er jo kendt som en spaby, og det vrimler med tilbud om massage, spa og alt derimellem. Vi havde valgt at købe billet til Széchenyi-badet, da jeg havde set fotos derfra og tænkt WOOOOOW.

Meeeeeeen jeg må indrømme, at man lige skal genoverveje sine spa-drømme inden man tager herhen… Der er ikke meget Arndahl-spa lækkerier over det… Det føltes sgu mere som Ungarsk menneskesuppe 😉

Badet består af 18 pools og en del saunaer. Da vi ankom var udendørs poolen, den første vi kastede os ud i. Eller mere møvede os ned i. For holy moly der var mange mennesker… Men det var skønt at sidde udenfor og mærke den kølige luft mod vores ansigter, og lade det 30grader varme vand omsvøbe vores krop.

Derefter begav vi os ind i badehusene. Men puhaa… Efter 5 minutter kunne jeg ikke holde min indre sippe inde længere. Der var utrolig mange mennesker, og uden at bodyshame (særlig meget) så er det bare en liiiidt voldsom oplevelse, at være nede i en varm pool omringet af behåret, svedende, bumsede badetøjsklædte mennesker. Min veninde tog det lidt mere i stiv arm, så jeg prøvede at kvinde mig op, og tænke fuck it – bare nyd det… Men efter at have siddet ved siden af en Ungarsk bamsefar i saunaen, der skrabede sin sved sammen til en skøn håndfuld og derefter kastede det på gulvet, gav jeg op… Tak for denne gang spa. Jeg vælger Nordsjællandsmodellen næste gang 😉

img_9153

Vi valgte at udnytte at Budapest er lidt af en wellness-by og fik massage på en lokal skønhedsklinik. Det var den bedste massage, jeg nogensinde har fået og den kostede knap 200kr. Det er altså vildt… Og sådan er det lidt i denne by. Dine penge rækker langt. Og det gør det altså liiiidt sjovere at være på ferie.

Du kan sagtens bare gå ind fra gaden og bestille en massage, få ordnet negle eller hvad du nu drømmer om. Her er masser af fine steder at vælge i mellem.

img_9022

Alt i alt kan jeg virkelig anbefale Budapest som forlænget weekenddestination. Her er flot, billigt og spændende. Byen gav mig lidt samme vibe som Berlin med store boulevarder, gamle ødelagte bygninger og bare søde og hjælpsomme mennesker.

Sååå afsted med dig! Du vil ikke fortryde det. Og stay tuned for flere Buda-blogger-tips 😉

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pyjamas-party!