Netflix & jul!

Du har kræft!

Årets sidste dage indbyder til refleksion og status over året der gik.

En af de store begivenheder, der har fyldt meget for mig i år, har jeg egentlig ikke blogget om, men det var faktisk grunden til at jeg startede bloggen. Jeg blev nemlig i foråret opereret for modermærkekræft, hvilket gjorde at jeg havde en del tid derhjemme på sofaen.

03b11a567e547eb53985342417bf950f-blue-crystals-crystals-minerals

Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg er en ginger, rødhåret, rød dame kald mig, hvad du vil 😉 Men jeg er fra naturens (og min mors side af familien) velsignet, hvis jeg må være så fræk at sige det, med brune øjne og lidt mere pigment end din gennemsnitlige rødhåret.

Derfor har jeg aldrig været solforskrækket. Frk. Charterferie har nærmest været mit kælenavn, for jeg eeeeeeeelsker sol, sommer og (af)slapning i 30 graders varme. Helst med en faktor 15 (for gud bevares, jeg skal jo få lidt farve) og jeg har da heller ikke været bange for solarier.

Men i foråret lagde jeg lige pludselig mærke til, at en af min skønhedspletter/modermærker på min mave havde skiftet farve og form. Så jeg bestilte tid hos min egen læge, der tog det meget roligt. Hun sagde, at det jo kunne være mine bukser, der havde irriteret skønhedspletten. Men hun ville alligevel sende mig videre til en hudlæge. Hudlægen synes ligesom jeg, at den så en smule weird ud og skulle fjernes. Så han sendte mig så videre til Rigshospitalets plastik kirurgisk afdeling, da de ville kunne give mig et flottere ar – tak hudlæge…

Jeg har aldrig været indlagt eller rigtig syg. Så jeg har nul erfaring med at være på hospitalet. Derfor anede jeg anede ikke, hvad jeg skulle forvente… Men heldigvis blev jeg mødt af en sød sygeplejeske, der tog fotos af mærket, og jeg fik kigget hele min krop igennem af en meget pæn læge… (Så husk at have pænt og ordentligt undertøj på, hvis du skal igennem det samme 😉 )

Kirurgen fjernede mit modermærke, og sendte mig ud af døren med et smil – og et “Vi håber ikke, at se dig igen”. I lige måde tænkte jeg…

87237aa3fc9d5fa7b1cde34f399425ff

2 uger efter skulle jeg endnu engang på Riget, denne gang for at få svar på det modermærke, de havde fjernet. Jeg har før prøvet, at skulle få svar hos min egen læge, og der har aldrig været noget. Så jeg tog på Riget med en jaja – spild af tid – jeg skal faktisk på arbejde, så kan I give mig svar asap-følelse. Men min jaja følelse ændrede sig hurtigt, da lægen kiggede bekymret på mig og sagde: ”Der er kræftceller i det modermærke, vi har fjernet”. I det øjeblik ændrede alt inde i mig sig samtidig med, at jeg blev bombarderet med brochurer fra en sygeplejerske om, hvordan livet med kræft er, støttegrupper, udbetaling af livsforsikring osv. Jeg sad målløs tilbage, og tænkte: “Er jeg så syg? Skal jeg dø?”

Jeg fik af vide, at jeg skulle opereres igen, og de denne gang ville skære dybere og bredere, så de med sikkerhed kunne få det hele med, og sikre sig at det ikke havde spredt sig.

Operation to var en del mere voldsom end den første. Jeg blev lokalbedøvet, men blev simpelthen så dårlig under operationen. Så det er bestemt ikke noget, jeg håber, jeg skal udsættes for igen. Heldigvis fik de det hele med, og jeg har nu et flot ar på maven, som jeg skal lære at leve med (jeg har aldrig været den store crop top dame, så det går nok) Men hele forløbet har virkelig været en øjenåbner, og en reminder om, hvor meget man skal sætte pris på sin krop og være glad for at den er sund og rask. Jeg er selv typen, der ikke er tilfreds med mine lår, mine arme, jamen alt nærmest, ligesom mange andre damer. Men når man gennemgår sådan et forløb føles det simpelthen så splid af tid og energi at være sur på appelsinhuden, og de ekstra kilo. Livet er for kort til det. Det handler jo i bund og grund bare om, at man skal være sund og rask – så fuck alt det andet.

Jeg vil ikke sige, at jeg er glad for at jeg har haft modermærkekræft, men jeg vil sige, at det har givet mig et nyt fokus og et ny respekt for den raske krop, og så satte det mig jo i gang med bloggen her, hvilket er super fedt. Så selvom det var hårdt og forfærdeligt, er der alligevel kommet gode ting ud af det også.

Gode råd til dig med modermærker:

1: Tjek dig selv og dine modermærker

2: Tag til lægen, hvis du ser ændringer (selv meget små)

3: Drop solariet

4: Tag en med når du får svar på dine prøver

5: Pas på dig selv

6: Sæt pris på din krop – du har kun den (gælder alle med en krop 😉 ).

 

 

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Netflix & jul!