Opturs-listen!

Arbejdsløs taber!

Jep sådan vågnede jeg op i morges, og tænkte om mig selv. Ikke den mest behagelige måde at starte dagen på, eller den mest vær-god-ved-dig-selv-agtige følelse at tænke om sig selv.

Men sådan havde jeg det. For sagen er den, at jeg fra d. 1/4 for første gang i hele mit voksne liv står uden arbejde. Det føltes næsten som en aprilsnar, og jeg håbede da også lidt, at der var en, der hoppede frem og sagde: “SNYYYYYYYYYYYYYYDT – du er ikke arbejdsløs!” Her er et nyt spændende arbejde. Men nope.

Så her sidder jeg så… uden job. Men med tøj på kroppen, mad i maven og søde mennesker omkring mig. Så helt slemt kan det jo ikke være?

Min første uge var fuld af hyggelige formiddagsaftaler, en jobsamtale der gav mig det vildeste selvtillidsboost, en snak med A-kassen, der heller ikke var spor bekymret for min fremtid og generelt bare en følelse af, det her nok skal gå. For jeg har arbejdet fuldtid lige siden, jeg færdiggjorde mit studie, så en lille pause er vel okay? Hvis vi alligevel skal arbejde indtil vi er 70, så skader et par måneder uden job vel ikke noget? Nej tænker jeg… Men alligevel er der en lille ond arbejdstrold i mit baghoved, der bliver ved med at hoppe frem og sige: Eeej du skal da lave noget. Du spilder din tid. Burde du ikke tage dig sammen og slukke for Netflix. For hvem er jeg uden mit arbejde?

Noget jeg virkelig har tænkt meget over er, hvor stor en del af vores identitet, vores jobtitel er. Noget af det første vi spørger nye mennesker om, er jo: ”Nååå… hvad laver du så?”, og alt efter hvad de svarer, har vi allerede bedømt dem, og skabt vores eget billede af, hvilken type de er baseret på deres job. Så er det det, jeg selv er så bange for? At folk tænker, eeeej hvorfor har hun ikke fået et nyt job endnu? Burde jeg ikke være ligeglad? Jeg har jo besluttet mig for, kun at søge stillinger jeg virkelig gerne vil have, og ikke bare hoppe på det første, der dukker op. For et job kan man jo altid få… Men når man som jeg gerne vil noget liiidt andet, bliver jeg jo nødt til at være tålmodig (aaaaaarrrhhhhh), og tage mig selv og min jobsøgning seriøst.

Så nu vil jeg ryste morgenes ubehagelig følelse af mig, holde hovedet højt, tjekke Linkedin, og sende gode jobvibes ud mens jeg husker mig selv på, at de fleste mennesker står uden job på et eller andet tidspunkt i deres liv. OOOOOOOG det er sundt når livet giver en et transfervindue. Det skal man udnytte, så man kan få en plads på et federe hold med en bedre løn 😉

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Opturs-listen!