Få Rihannas look!

Bogorm!

fullsierender

Jeg er opvokset i et hjem med maaange bøger, da begge mine forældre er læseheste og derfor flød morgenbordet altid med aviser og skønlitteratur.

Min mors højeste ønske, da jeg fyldte 30år var, at jeg oprettede en pensionskonto og læste flere bøger – så man må sige, at hendes passion for bøger og det at læse er rimelig stor.

For mig er det virkelig en vanesag, og jeg for primært læst bøger i sommermånederne (da der ikke er noget bedre end at læse, når man er på stranden) men resten af året, er det ikke lige bøgerne, der trækker mest. Derfor arbejder jeg pt. på at slukke for serie-seeriet og læse en bog i stedet for. For waaaaauw hvor er det fantastisk at fordybe sig på en helt anden måde. Man kan nærmest mærke ens hjerne takke en.

Min bogsmag er ligesom min film/seriesmag – jeg holder mig fra alt overnaturligt, plat, uhyggeligt og mæsker mig i realness og dybde på en meget mainstream, men dog med et LIXS tal over 35 agtig måde.

Så hvis du ligesom mig nægter at læse 50 shades of grey, En shopaholics bekendelser og diverse moderne krimier, så slå i stedet for benene op, tag læsebrillerne på, og få en lækker oplevelse, med de her letlæselige klassikere.

fullsizerender

1: Alt bliver oplyst – Jonathan Safran Foer

Den amerikanske forfatter med jødiske rødder Jonathan Safran Foer er et kendt navn for de fleste. Med 4 bøger på bagen har han taget verden med storm. Hans debutroman, som også er min yndlingsbog (han har skrevet) tager udgangspunkt i historien om hans morfar, der overlevede Holocaust. Historien springer mellem fortæller, tid og sted, og er helt unik, forunderlig og bare en god, god oplevelse.

Køb den her: https://www.saxo.com/dk/alt-bliver-oplyst_jonathan-safran-foer_haeftet_9788779731608

Eller lån den af en ven… Du kender 100% en, der har den stående på bogreolen.

2: Everybody calm down – Yogadigte – Sarah Cohr Lützen

Puha en digtsamling tænkte jeg, da jeg fik denne bog i fødselsdagsgave. Men det tog mig ikke mere end 2 linjer – og så var jeg fanget af denne fine fortælling, der handler om mænd, selvværd, Kanye West, sprut og smøger alt sammen blandet op med dejlige yoga-metaforer. Så tag en dyb vejrtrækning, ånd ud og nyd denne fine bog.

Køb den her: https://www.saxo.com/dk/everybody-calm-down_sarah-cohr-lutzen_haeftet_9788776954611

3: Norwegian Wood – Haruki Murakami

Murakami er min yndlings forfatter. Jeg er faktisk så vild med hans bøger, at jeg for et par år siden tog et kursus om ham på Folkeuniversitetet med min mor. At der kan samles nok mennesker til at lave sådan et forløb, siger også en del om hans popularitet. Godt nok var alle de andre kursister det grå guld, men Murakamis popularitet blandt unge i hele verden er også gigantisk.

Den japanske yndling har skrevet mange bøger, men hvis du ikke har læst noget af ham før, er Norwegian Wood god at starte med, da det er en utrolig fortælling om den store kærlighed og altødelæggende ensomhed – noget de fleste mennesker kan forholde sig til.

Køb den her: https://www.saxo.com/dk/norwegian-wood_haruki-murakami_paperback_9788779556980 eller lån den på dit lokale bibliotek.

fizerender

4 kommentarer

 • trine

  Han er da også røvirriterende, cj. Men vi de druknede ku jeg virkelig godt li.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • itsbanannas

   Jeg skal lige læse Jonathan Safran Foers: Here I am, færdig så giver jeg carsten et forsøg 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • trine

  jeg blev aldrig rigtig fanget af norwegian wood, tilgengaeld slugte jeg kafka on the shore! og saa maa jeg lige be dig om at laese americanah af nigerianske chimamanda ngozi adichie. hun er min nye heltinde. jeg kan faktisk ikke huske at jeg har graedt mens jeg laeste foer, men det gjorde jeg da jeg laeste den her, hun er faenomenal, intet mindre. og hvis du mangler en laaang bog, saa tjek Carsten Jensens vi de druknede. jeg gik kold paa hans roste rejseboeger, men den her var den vildeste pageturner for mig, hvilket overraskede mig. men den er altsaa go!! sidst, men ikke mindst, siri hustvedt. har du laest what i loved? hvis ikke, saa goer det. VILDT god bog (hvis du har laest den og ikke kunne li den, saa lad vaere med at sige det. det traekker point ned paa coolness faktoren i min bog).

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • itsbanannas

   Trine – jeg er 100% med dig 🙂 Jeg eeeeeelskede Kafka på Stranden, Americanah, og What I loved (tror egentlig aldrig, at jeg har grædt så meget over en bog, som jeg gjorde med den) så jeg må give Carsten Jensen en chance. Han er en af de forfattere som min mor altid forslår, men som jeg uden at have nogen grund bare demonstrativt siger nej til. Men jeg stoler på dig 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Få Rihannas look!